Десислава Атанасова: Нечуван дипломатически гаф е да принизиш срещата между Туск, Юнкер, Борисов и Ердоган до черпене с шербет

Надявам се, че Румен Радев ще намери начин да се извини, заяви депутатът от ГЕРБ

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев

Да принизиш срещата между Бойко Борисов, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Ердоган до поднасяне на шербет е нечуван скандал. Това е недопустимо. Надявам се, че той ще намери начин да се извини, заяви по бТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Надявам се, ако Владимир Путин дойде в България, Радев да не го посреща с водка и сальотка", призова Атанасова. 

"Премиерът изказа една опашата лъжа. Не знам дали беше грешка или нарочно. Според мен целта на Борисов е една. Видимо е, че той е изморен от изпълнителната власт и се е прицелил в едно друго кресло, но няма да го получи", обяви от своя страна депутатът от БСП Александър Симов.

Двамата спориха и по темата за Народния съд. "Целта на Народния съд не е била да избие елита на нацията. Той ни е наложен отвън. Осъдените от Народния съд са били виновни за провала на политиката преди 9 септември 1944 година. Съгласен съм, че при обхвата на присъдите са допуснати грешки. Валери Жаблянов припомни исторически контекст. От ГЕРБ искат да вземат главата му, защото позицията му се разминава с тяхната. Това е реванш за Димитър Главчев", категоричен беше червеният депутат. 

"Толкова скандален прочит за Народния съд не съм очаквала. Това явно става характерна черта за БСП. Лидерката им заяви, че демокрацията ни е отнела много. Друг техен депутат ни нарече дебили. Трети се извини за фраза за "дядовците". Валери Жаблянов отказа да почете паметта на загиналите при комунистическия режим и тази седмица написа това изречение за Народния съд. Няма абсолютно никакъв реваншизъм. Вече всички депутати от ГЕРБ сме се подписали в подписката с искането за неговата оставка", разкри Атанасова

Двамата спориха и коментираха всички последни актуални политически теми, включително и за исканата оставка на шефа на НЗОК д-р Камен Плочев. "Нелепо твърдение е, че ГЕРБ работи със заплахи. Ние сме номинирали и избрали директора на НЗОК. Явно има разминавания между здравния министър и шефа на касата", посочи Атанасова. 

"Проблемите в здравната каса започнаха, когато Симеон Дянков взе едни милиарди от бюджета на касата и не се разбра къде отидоха. Това беше кражбата на десетилетието", отговори й Симов.