Чудото стана! Барселона разгроми Пари Сен Жермен с 6:1

Двубоят на стадион "Камп Ноу" поднесе най-големия обрат в историята на турнира.

Двубоят на стадион "Камп Ноу" поднесе най-големия обрат в историята на турнира

Барселона разгроми Пари Сен Жермен с 6:1 в реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Двубоят на стадион "Камп Ноу" поднесе най-невероятния обрат в историята на турнира. Барселона превъзмогна загубата с 0:4 в първия мач в Париж и да се класира за четвъртфиналите на турнира.Точни в полза на победителите бяха Суарес, Меси, Неймар (на два пъти), Роберто и Курзауа, отбелязал си автогол.

Попадение на Единсон Кавани бе на път да реши всичко в този сблъсък, като след него "блаугранас" се нуждаеха от нови 3 гола, ако искаха да продължат в следващата фаза.
Нито един отбор в европейските клубни турнири не беше продължавал напред след толкова тежка загуба, но Барса го направи.
Каталунците поведоха още в 3-ата минута. След груба грешка в отбраната на гостите, Луис Суарес прехвърли с глава вратаря Кевин Трап, който се намеси неуверено, и топката премина голлинията – 1:0.

В 11-ата минута играчите на ПСЖ имаха сериозни претенции за дузпа. Дракслер проби отляво и опита центриране, а Машчерано спря топката с ръка в наказателното поле. Съдията Айтекин (Турция) обаче даде корнер, вместо да посочи „бялата точка“.
В 40-ата минута „Ноу Камп“ отново избухна.  Иниеста се възползва от грешка на Маркиньос, с пета опита да подаде пред вратата на ПСЖ, изненаданият Курзава отклони топката в собствената си мрежа – автогол и 2:0 за Барселона!  

В 48-ата минута домакините получиха дузпа в дискусионна ситуация. Тома Мюние се спъна в опит да спре връхлитащия Неймар. Айтекин в първия миг не даде дузпа, но след сигнал на колегата си до вратата посочи „бялата точка“. Лео Меси хладнокръвно вкара дузпата .

Само 3 минути по-късно късметът спаси каталунците. Мюние проби отляво, стигна почти до аутлинията и центрира остро. Единсон Кавани плонжира и засече топката, която се отби от гредата. В 62-ата минута трибуните бяха облени със студен душ.

Курзава свали по отличен начин топката с глава към непокрития в пеналта Кавани и Матадора буквално разстреля Теар Щеген – 3:1! Сега на Барса вече им бяха нужни още три гола, за да елиминират съперника. Само секунди по-късно отново Кавани беше изпуснат от отбраната в синьо-червено и излезе сам срещу Тер Щеген. Германският страж спаси по блестящ начин шута на Единсон. После Маркиньос изби от голлинията шут на Арда Туран.

Голямата драма настъпи в последните 7 минути, когато домакините вкараха три гола. В 88-ата минута Неймар се разписа от пряк свободен удар за 4:1. Само секунди по-късно отново бразилецът вкара дузпа и запази живи надеждите за чудо. То стана факт в 5-ата минута на добавеното време. Тогава „златната резерва“ Серхи Роберто засече центриране на Неймар в наказателното поле и оформи крайното 6:1.