Чиновник от министерството на Каракачанов участвал в паниката около "отнетите деца"?

Вицепремиерът обеща да вземе мерки

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

Служител от пресцентъра на Министерството на отбраната е сред хората, разпространявали фалшиви новини как ще бъдат отнемани деца от родителите им. Това потвърди вицепремиерът Томислав Дончев по повод паниката в Сливен и Ямбол, при която родители опразниха три училища от страх, че ще им бъдат отнети децата. Говорих с вицепремиера Красимир Каракачанов и той ми обеща, че ще вземе мерки, заяви Дончев, цитиран от "24 часа".

Ако някой се е заигравал с темата, ще бъдат взети мерки, ангажира се и Каракачанов. В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, заяви още Дончев. Това е кампания, която продължава с месеци, заяви още вицепремиерът.

Вицепремиерът благодари на всички институции, които, по думите му, са реагирали бързо.

"Предвид създалата се ситуация, беше сторено всичко, за да се нормализира ситуацията. Занятието, което упражнявам, ме е накарало да не съм толкова чувствителен - слушал съм всякакви глупости. Не знам обаче как може образовани хора да ме питат "Ще ми отнемат ли детето, ако нямам кола" или "Ще ми отнемат ли детето, ако пуша"ы каза още Томислав Дончев.

По-рано тази сутрин пред Нова тв той посочи, че тази истерията с "отнетите" деца тече поне от половин година и не е толкова невинно, колкото изглежда на пръв поглед

"Първо това е след всичките ни системни усилия да върнем децата в клас. 40 000 деца сме върнали. Второ няма как да не си мислим, че това има определени политически мотиви, най-малкото ескалира в определена предизборна ситуация", коментира Дончев.