Чайка отлетя, но на конференция долитат буревестниците му-антитерористи

У нас ще се проведе тринайсетото издание на Международната конференция „Тероризмът и електронните медии“, организирана от Москва

 Отлетя главният прокурор на РФ Юрий Чайка, но сега у нас започват да долитат буревестниците му, предвестници вероятно на 

бурите, които предстои да жънем след любезната му визита 

„От 26 до 29 септември в София, в хотел „Маринела“(бившия Японски) ще се проведе тринайсетото издание на Международната конференция „Тероризмът и електронните медии“, съобщиха от СБЖ на сайта си. Организатор била Международната академия за телевизия и радио при подкрепата на Федералната агенция по печата и масови комуникации на Руската федерация. 
Една повече от абсурдна инициатива, която сякаш се надсмива на нашите власти, над тези на ЕС и на българската журналистика. 

И това доживяхме.  Русия, която е обвинена за страховити кибератаки по целия свят ,  ще ни учи как да противодействаме на тероризма чрез електронните медии, Дали става въпрос за същите медии, с които Москва го насърчава? Или ще използва и други?

Официалният гост от българска страна е не друг, а вицепремиерът и военният министър Красимир Каракачанов.  Т.нар.

Съюз на българските журналисти е в първата редица на събитието

 Факти, които просто не се нуждаят от коментар. Нуждаят се от разследване и обвинения. Ала главният прокурор Сотир Цацаров също ще е там, ще направи изказване.

Иначе били поканени журналисти от много страни, но ние не открихме поканени след колегите, с които говорихме. Навярно сред тях няма достойни за високата чест.   Такива са например червените депутати Тома Томов и Елена Йончева, които ще украсят форума като най-редки бисери.
 

Главен партньор на конференцият за информационна сигурност също не е случаен.  Ама никак.. Това е световноизвестната вече „Лаборатория на Касперски“. Тя е известна най-вече с това, че неотдавна властите на САЩ наредиха в страната да не се използва софтуер от точно тази „Лаборатория“. Причината? Сериозни съмнения, че тя 

събира данни за  руските служби

 Нищо де, то у нас, оказва се, всички събират за тях.  

Правителството на САЩ категорично забрани употребата на антивирусния софтуер на "Касперски" заради подозрения, че компанията поддържа активни връзки с руското разузнаване и застрашава американската сигурност. Наредбата беше наложена от действащия секретар на вътрешна сигурност Илейн Дюк. В средата на септември танареди на всички правителствени служители да премахнат и заменят всички продукти на въпросната най-голямата европейска компания, специализирана в разработката на софтуер за защита от хакери. Това ще се случи в рамките на 90 дни.

Конференцията у нас ще бъде открита лично от председателя на Международната академия за телевизия и радио и ръководител на дирекцията за историко-публицистични програми на Обществената телевизия на Русия Леонид Млечин и от Владимир Козлов – зам.-ръководител на

Федералната агенция по печата и масовите комуникации

Една доста известна институция…
 Водещата цел на конференцията била да привлече вниманието на представителите на световната медийна общност, както и на заинтересованите национални държавни и обществени организации, към проблема как да се противодейства на световния тероризъм чрез електронните медии, любезно съобщили за сайта на СБЖ организаторите на форума.