Бяла риба с кашкавал на фурна

В дните преди Сирни заговезни може да разнообразите менюто си с това рибно ястие

Необходими продукти:

1 кг филе от бяла риба /или пангасиус/

3 - 4 бр. домати

100 г гъби печурки /за предпочитане средно големи/

150 -200  г кашкавал

3-4 с.л. олио и бучка масло

сол 

бял пипер

розмарин за предпочитане

Начин на приготвяне:

Рибата се осолява за няколко часа, подправя се с бял пипер и се нарежда в намаслена тавичка. На всяко парченце се редят резени домат и гъби. Долива се малко вода и се пече  на 200 С. Преди да се извади от фурната се поръсва всяко филе с рендосания кашкавал и се добавя розмарина, като се оставя още 10 минути, докато се разтопи кашкавала.

Ястието се сервира върху листо от маруля в голяма плоска чиния. Поднася се с чаша бяло или червено вино - по ваш вкус.