Божидар Димитров: Разбрахме се със Слави, няма да си крадем интелектуалците

Ще обвържем учредяването на "Кан Кубрат" с Трети март и най-вероятно няма да излизаме от телевизионните студиа, заяви професорът

Проф. Божидар Димитров

Проф. Божидар Димитров

Новото движение "Кан Кубрат", което проф. Божидар Димитров ще учреди в началото на март, ще работи с партията, която прави Слави Трифонов. Това сподели пред "България днес" проф. Димитров минути след като вчера беше изписан от болницата, където влезе заради усложнение от грип. "Разбрахме се със Слави, няма да си крадем интелектуалците. Ще си сътрудничим и ще работим заедно. Е, има неща, за които не можем да се разберем, и в момента дори сме малко скарани. Той греши за някои работи, но ще намерим начин да се разберем", обясни бившият директор на НИМ. 

Първоначално "Кан Кубрат" трябваше да бъде учредена на 5 февруари. Целта на формацията е България да стане президентска република. Поради заболяване на Божидар Димитров и на други от учредителите, стартът бе отложен за 3 март. "На 3 март най-вероятно няма да излизаме от телевизионните студиа. При всички случаи ще обвържем учредяването на "Кан Кубрат" със светлата дата, но кога точно ще стане , ще кажем по-късно", поясни проф. Димитров. 

"Важното е, че вече оздравях и постоянно ми звънят хора, които искат да се присъединят към нас. Сред нас са проф. Михаил Константинов, акад. Георги Марков, певецът Коцето Калки, драматургът Христо Бойчев, сърдечният хирург доц. Иво Петров, полк. Николай Марков, бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, отец Боян Саръев. Имаме си и две партии "Възраждане" и Българска земеделска партия. А тази сутрин ми се обади и шефът на хотелиерите Благой Рагин. С цялата си организация се присъединяват. Все още чакаме потвърждение от Кубрат Пулев, брат му Тервел е говорил с него", допълни професорът. 

По повод това, че няма популярни политически имена, професорът отсече: "Я ми кажете какво значи голям политик в България?! Има ли училище за политици у нас?! Сега понеже вече са минали много години, за пръв път ще споделя, че една от задачите ми като разузнавач беша да шпионирам френското училище за политици. Излизат от там хора с по 4-5 езика. Отрано се опознават, знаят кой какво може. След години видях на практика как правят нещата, след като са минали през това училище - решават проблемите за минути. Голямата политика се прави от мъже, които са учили заедно и са чукали заедно!", отсече професор Димитров.