Бербатов се дипломира, стяга се за министър на спорта

Все още нападателят иска да играе на терена, но не изключва да се включи в активната политика

Димитър Бербатов

Димитър Бербатов

Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов днес се дипломира. Бербо следваше "Спортен мениджмънт" в НСА. Новото попълнение на индийския Керала Бластърс говори пред медиите след голямото за него събитие. Митко един ден може да управлява футбола ни или дори да стане министър на спорта. Това заяви самият той.

"Дали мога да застана начело на БФС? Да, аз мога да бъда и министър с тази диплома, нали? Трябва да се целим високо, но всичко с времето си. Сега още играя футбол. Догодина ще бъда на 37 години и полека-лека приключвам с кариерата. Този диплом ще ми помогне, ако реша да се занимавам с управление. Или мога да поискам да съм министър... Мога и без документа, но като се погледна в огледалото и нещо няма да е както трябва. В момента всичко си е по местата.

Сега отивам да тренирам за мача на Христо Стоичков, който ще бъде интересен. Дали може след Индия да се върна по терените на Първа лига? Нищо не е изключено, нищо не е изключено. Трудно се отказва човек! Като бях малък си мислех, че стигна ли Манчестър Юнайтед, после се отказвам, но това са детски неща. Откажеш ли се, няма връщане", каза Митко. Бербатов е в отлични отношения с настоящия министър на спорта - Красен Кралев.