Бащата на залятата с киселина Бела: Искам справедливост и присъда

Всичко започна, след като тя реши да се раздели със съпруга си, твърди баща й

Бела преди да бъде обезобразена

Бела преди да бъде обезобразена

32-годишната бургазлийка Бела е в болница,  обезобразена до неузнаваемост, след като бе залята с киселина в лицето.

„Дъщеря ми само каза: Татко, мъжът ми ме заля с киселина.  Костадин то е направил, защото са се разделили“, заяви бащата на жената в "Здравей, България" на Нова телевизия.

 Мария Бонева, която преди 15 години пострада от заливане с киселина, заяви в студиото по-късно, че е готова да поеме разноските по делото, ако близките не могат да си го позволят.

Бащата описа нападението над дъщеря си така: "Вечерта към 6-7 часа вечерта беше. Дъщеря ми си идва от работа и  пита има ли хляб. Нямаше, затова излезе да купи. Като се прибираше мъж я нападна и я събори с ритници и юмруци в главата и я заля с киселина, главата й пушеше. Излязох да го гоня. Може би повече от месец ще продължи лечението. Бела я е страх, не иска да говори с никого. Заплахите продължават. Имам четири момичета, едната е далеч, но за другите две ме е страх", каза бащата.

 "Всичко започна, след като тя реши да се раздели със съпруга си. Той и децата им бие и тормози, ставал съм свидетел на страшни неща. Преди година и половина й счупи носа. Аз не бях вкъщи, а в Слънчев бряг, където работех. Преди 5 месеца подадохме жалба срещу него, пак за побой… Костадин в момента се крие при майка си. Искам справедливост и присъда. Искам да излезе закон, не само заради дъщеря ми, а за всички хора, които биват насилвани. Не може да се извършва такова нещо срещу слабия пол", каза той. 
Сестрите на Бела се страхували да говорят, защото и те са заплашвани от съпруга й. Семейство на Бела крие в коя болница е момичето, защото продължават да получават заплахи, че Костадин ще я довърши.