Бащата на провесеното от 8-мия етаж бебе разкри какво се е случило

Братовчедката съвсем неволно си е играла с бебето, разказа Петър

Бащата на провесеното от 8-мия етаж дете

Бащата на провесеното от 8-мия етаж дете

Шокиращо видео стресна обществото вчера. На скандалните кадрите се вижда как бебе на една година виси от 8-мия етаж на столичен блок. Клипът е заснет от съседи в софийския квартал „Разсадника“. На видеото се вижда 12-годишната братовчедка на бебето, която го провесва пред терасата на апартамента. Майката на детето в този момент не е в жилището, защото е отишла да пазарува. След излъчването на видеото двете деца Ванеса и по-голямата й сестричка са изнесени от семейството.

„При посещението заварихме бащата Петър, който беше гушнал детето“, разказа пред Нова телевизия директорът на „Социално подпомагане“ - район „Възраждане“, Елка Бонева. Специалистът разказа, че условията в жилището били добри, като е имало креватче за бебето. Бащата на провесеното дете разказа за инцидента. 

„Вчера от вас разбрах за клипа. Братовчедката, голямата, съвсем неволно си е играла с бебето“, коментира той. По думите му детето много обича Ирена, както се казва братовчедка му. „По някой път се налага жена ми да ходи до магазина. Предполагам, че един-единствен път се е случило“, заяви бащата. Той обясни, че работи от понеделник до неделя, но ще направи всичко възможно поне два дни от седмицата да си е вкъщи. 

Петър и кръстникът на детето благодариха на институциите. „Толкова бързо реагираха, че дори и аз не разбрах какво се случи“, посочи Петър. 

Двете деца в момента са под полицейска закрила. Днес предстоят разпити на родителите и проверка на сигнала. Утре ще се излезе с окончателно решение за съдбата им. „Този инцидент не е основателна причина да отнемат децата от семейството им“, заяви кръстникът Ивайло Костов.