Баница по тракийски със сушени плодове

Вкусна рецепта, с която може да изненадате близки и приятели на Тодоровден

Необходими продукти

1 пакет фини кори 
1 ч.ч. сушени череши (сушени плодове по избор) 
1 ч.ч. кокосови стърготини 
1 консерва кокосово мляко 
4 с.л. пудра захар 
1 с.л. царевично нишесте 
олио

Начин на приготвяне: Залейте нарязаните на половинки сушени череши с вряла вода и ги оставете за около 15 минути.

През това време запечете до зачервяване в сух тиган кокосовите стърготини, като разбърквате непрекъснато. Загрейте кокосовото мляко, като преди това отделите 3-4 с.л. от него. 

В отделеното мляко разтворете царевичното нишесте и го добавете в топлото мляко, после и захарта. Бъркайте до леко сгъстяване. Прибавете кокосовите стърготини и оставете крема да престои, за да попият и да се получи достатъчна гъстота, за да е идеална за баницата. 

Самото навиване е лесно. Отделяте една кора, намазвате съвсем леко с олио, после втора кора. Върху нея се намазва обилно с крем и се поръсват вече изцедените от водата череши. Корите се навиват на руло и след това на охлювче. 

Наредете ги в намазана с олио тава и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна около 25-30 минути.