Айтос настръхна: Откриха мъртъв клошар, намушкан с нож 32 пъти

Това е поредното престъпление, извършено към бездомник от младежи с особен социален статус

Двама младежи - на 16 и 20 години, са задържани за убийството на 70-годишния клошар Асен Пуров-Доктора в Айтос.

Жестокото престъпление е извършено на 2 февруари, съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжната прокуратура Красимира Кателиева. 

"Задържаните са непълнолетният Ясен Стойчев и Желязко Данчев. По-големият е девето дете в семейството и никога не е ходил на училище. Той е безработен, а в миналото си има две кражби. Другият младеж е пето дете в семейство с шест деца, ходил е на училище едва до 2 клас и е регистриран за кражба на метални отпадъци", уточни шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. 

Убитият мъж е водил клошарски начин на живот и е обитавал изоставена постройка.
 
Ясен и Желязко са му нанесли 32 удара с един нож в корема и врата, като са го удряли и с юмруци в главата. Бездомникът е спял на земята и по никакъв начин не ги е предизвикал и към момента няма мотиви за престъплението. Най-вероятно то е извършено за удоволствие, защото и двамата задържани са употребили алкохол преди и след убийството, смятат разследващите.

Извършителите са задържани за срок от 72 часа. Утре прокуратурата ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Законът предвижда за това престъпление от 10 до 20 години лишаване от свобода за пълнолетни лица и от 5 до 12 години за непълнолетни.