"Атака" предложи абсурдни промени в НК, да отпадне давността за приватизацията

(

(

Дни след като главният прокурор Иван Гешев нареди пълна проверка на целия приватизационен процес, депутати от "Атака" предложиха промени в Наказателния кодекс, с които да отпадне давността на престъпленията при приватизация, сега  10 години. Нищо,че вече е изтекла.  

Зам.-председателят на "Атака" конгениалният  депутат Десислав Чуколов обяви, че това е "промяна, с която искаме тези, които са грабили родината ни, да бъдат съдени и развързваме ръцете на прокуратурата". 

Според тозизакнодателен колос  това е първата крачка. "Също и занапред да отпадне, който сключва концесии, такъв тип сделки, да е наясно, че това не е безнаказано", уточни той. Посочи, че предложението на "Атака" не е политическа закачка, а основен принцип на "Атака".

В предложението се предвижда давността за престъпление да не включва времето, когато дадено длъжностно лице има имунитет.

В интервю пред "24 часа" бившият председател на Народното събрание Огнян Герджиков коментира, че подобни идеи показват пълно невежество. "На депутатите не за първи път им идват абсурдни неща на акъла, а и ги правят", посочва той.

Според него е абсурдно да се приема закон, с който да отпадне давността. "Тя е изтекла, мачът е свирен, край. ", допълва Герджиков.