Архитект направи лого на Григор Димитров

Петър Мурджев направи символа за Гришо, тъй като всички големи тенисисти си имали, докато хасковлията останал без емблема

Логото, което Петър Мурджев направи за Гришо

Логото, което Петър Мурджев направи за Гришо

Архитектът на Пазарджик Петър Мурджев реши да направи запазен знак на най-добрата ни ракета Григор Димитров. Идеята за дигиталния вариант на екслибриса му хрумнала в петъчния двубой между Гришо и Рафа. „Стоях и си рисувах, а то се получи“ – сподели Мурджев, цитиран от pzdnes.com.

Като привърженик на Григор архитектът е обърнал внимание, че Димитров няма собствено лого. То трябва да се върти като емотикон, както да подскача или да намига на феновете. Логото е кръгче с жълт фон, в което са изобразени инициалите на хасковлията, очертани с латински букви. В тях е отбелязано името му, също на латиница. Кръглата форма, както и цветът са подбрани, така че да приличат на тенис топка.

„Всички други спортисти от неговия ранг имат лого, а негово досега не съм видял“ – каза още архитект Мурджев. Логото набира популярност във Фейсбук, като се очаква да пристигне и при Григор Димитров.