Николина Ангелкова: Няма причина да подавам оставка

Недоволството от политиката в туристическия сектор представлява мнението само на част от браншовите сдружения, заяви министърът

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред журналисти, че не вижда причина да подава оставка, каквато ѝ поискаха от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. Министърът каза, че недоволството от политиката в туристическия сектор, изразено от организацията, представлява мнението само на част от браншовите сдружения и допълни, че изразяването на несъгласие с политиките на ведомството е право на организацията.

В националния регистър има над 300 сдружения, три са регистрираните организации, свързани с туроператорска и турагентска дейност, а регистрираните туроператори и турагенти са над 3000, каза министърът и допълни, че в АБТТА членуват - 80 - 90, така е и в БАТА и в Националното сдружение „Туризъм“.

Фактите за сектора доказват, че сме на прав път, със сигурност има още какво да се желае, защото Министерството съществува от три години, а проблемите в бранша са трупани от години, категорична беше Ангелкова. Сред положителните аргументи в подкрепа на политиката в туризма тя открои, че за периода януари - август общият брой на чуждестранни туристи, посетили места за настаняване с над десет легла в България, е над 6,5 млн. Ангелкова изтъкна, че са използвани данни на НСИ.

Тя направи коментара си преди заседанието на Националния съвет по туризъм.