Александър Сиди: Ердоган чака пари от ЕС за бежанците, но мълчи за българските бежанци от Тракия

Тъжно и жалко е, че срещата във Варна ще се състои именно на 26 март, когато ние отбелязваме деня на Тракия, заяви депутатът от ОП

Александър Сиди

Александър Сиди

По повод предстоящата Среща на върха, която ще се проведе във Варна, депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди заяви, че е със смесени чувства. "Да, Ердоган държи ключа на бежанската вълна, но той е символ на недемократично управление в своята държава. Не ни се струва, че Ердоган води страната си в посока към Европа", посочи Сиди.

Той уточни, че Европа дължи пари на Ердоган, но пък "ние му припомняме, че има една друга група бежанци българи, които също чакат обезщетение".

За предстоящата среща във Варна Сиди каза, че България е само домакин, медиатор на една среща между ЕС и Ердоган. "Борисов е добре припознат европейски лидер, който може да бъде медиатор в един такъв разговор. Тъжно и жалко е, че тази среща ще се състои именно на 26 март,  когато ние отбелязваме деня на Тракия. "Съдбата си прави лоша шега в случая", посочи Сиди.

Той коментира и скандала с кючета, който е трябвало да играят децата от детска градина в Момчилград. "Когато виждаме, че в една детска градина има разделение на децата, това не е добре за ценностите, които трабва да се възприемат в тази възраст. Добре, това е част от проект, но аз съм евреин, членувам във ВМРО. Аз искам дъщеря ми да учи иврит и еврейска култура, но аз искам тя първо да израсне като български гражданин с еврейски произход - такъв, какъвто съм аз, такъв, какъвто е баща ми. Начинът това да се случи е да мине през българската образователна система, а не в детската градина на 3 годинки да я учат на еврейски танци. Тя не е различна, тя е дете от българска детска градина като другите деца. Тя трябва да знае първо български, да се реализира в България и да стане първо добър български гражданин. Това, което правят в Момчилград, не са случайни неща", категоричен е Сиди