Агенцията по вписванията с удължено работно време след инициатива на Борисов

Тази промяна е изцяло в интерес на бизнеса и гражданите

Агенцията по вписванията ще работи с удължено работно време от утре до края на месеца. Това се налага, тъй като на 30 юни изтича 6-месечният срок, в който собствениците на фирми са длъжни по закон да подадат годишните си финансови отчети, съобщават от пресцентъра на агенцията. Работното време на институцията ще е от 8:30 ч. до 18 ч.

Промяната идва след като зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова направи проверка как служителите на агенцията работят с граждани и на какво се дължат опашките във ведомството. Тя е установила, че всички служители са на работните си места и отпуските им са спрени до края на месеца. Голямото струпване на хора се дължало на това, че голяма част от гражданите свършват задължението си в последния момент.

В сравнение с миналата година опашките са значително по-малки заради възможността повечето фирми да подават отчетите си онлайн.

Решението за удължаване на работното време на Агенцията по вписванията идва след призива на премиера Бойко Борисов за административна реформа и облекчаването на бюрократичните режими.