​Цачева: С опасно говорене за бежанците БСП обслужат нечии чужди интереси

Позиция на кандидата на ПП ГЕРБ за президент на Република България

Безпринципното предизборно говорене на БСП за бежанците и бежанските центрове е опасно и вредно за обществото. Изключително безотговорното нагнетяване на напрежение плаши хората. Днес се отричат от собствената си политика по време на правителството на Орешарски.

Нима забравиха, че само преди три години, при неговото управление, софиянци научиха от медиите за правителствените решения за разкриване на нови лагери в столицата. Именно БСП изградиха сегашните бежански центрове непрозрачно, без съгласуване с настроенията на местните общности. Това е недопустимо, гласът на гражданите трябва да се чува. Но тогава отново решенията на БСП бяха провокирани единствено и само с цел политически дивиденти, като притискаха кметове от опозицията чрез концентрация на голям брой бежанци, заплашвайки сигурността на населението.

Днес БСП се отричат от собствената си политика, за да обслужат нечии чужди интереси и да спасят кандидата си за президент. Няма нищо по-пагубно от това да се ръководиш единствено от личните си цели, когато си отговорен като политическа сила за съдбата на милиони хора. Тази политическа безотговорност трябва да бъде прекъсната, защото в противен случай резултатите и разделението в обществото могат да станат необратими.