Караджов: С гласуването „въздържал се” на антикорупционния закон се даде коз на ДПС

Ударът на антикорупционен закон е много тежък, смята депутатът от Реформаторския блок

С гласуването „въздържал се” на антикорупционния закон, някои депутати дадоха коз на ДПС. Така им показаха, че без тях нищо не става, това ще се прехвърли към икономическия аспект. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов в ефира на ТВ7.

Ако беше приет на първо четене, след това щеше да има промени. Нека публичните фигури бъдат малко репресирани – да се види чистотата на личните им дела. Ударът на антикорупционен закон е много тежък, но други реформи се движат – за образованието, здравеопазването. Има някакво рздвижване за правосъдната.” обясни Караджов.

Относно отлагането с три месеца – той е категоричен, че това не ги удволетворява, но „това е положението”. В момента сме скачени съдове с ГЕРБ. „От резултатите ще станеясно дали управленито е добро. ГЕРБ разглеждат ДПС като необходими пи някои гласувания.” заяви Караджов. "Осветляването на биснеса на Пеевски вече показва, че формулата му е твърде осветена, той е срастнал с политиката. Той той играе ролята на прикрие куклувода – Доган. Вероятно ще има клонинги на Пеевски и ще с емисли за други сделки, защото софрата КТБ вече свърши. Ние сме неспособни да се справим със собсвените си дела. Има очакване да излезе формално от политиката, намесват се нови играчи, те че бъдат съдържанието на стария модел" заяви в заключение депутатът.