Първанов след дъжд качулка: Станишев ме подведе, той е най-голямата ми грешка в политиката

Аз го наложих, но нанесе много вреди на БСП и България

Бившият президент Георги Първанов призна след дъжд-качулка, че Сергей Станишев е бил най-голямата му грешка в политиката. "Аз го наложих, но той нанесе много вреди на БСП и на страната ни. Очевидно той ме е подвел навремето с качествата си". Това заяви бившият президент и лидер на "столетницата" Георги Първанов пред Нова ТВ. 

Председателят на АБВ за пореден път нападна военния министър за новите оръжия, които НАТО вкара в страната ни. Ако можел да има власт, щял да показва червени картони. Той обаче отново премълча, че партията му е част от правителството. Освен че повтори на няколко пъти името на протежето си Ивайло Калфин в кабинета, устата на бившия държавен глава така и не се обърна да похвали друг от министрите. 

Първанов се оплака, че никой от старите лидери не го търсели. С Ахмед Доган не се бил чувал отдавна, а с Иван Костов щяло да е цяло чудо, ако се поздравят. Въпреки това той изтъкна качествата на и на двамата лидери и каза, че те, заедно с Андрей Луканов и Александър Лилов са от друга политическа класа и нямат нищо общо със сегашните политици.

Лора Крумова и Галя Щърбева продължиха и без това скучния разговор със сантиментални въпроси от детството на Първанов. Като ученик той също правел бели в училище. Като най-сериозно провинение той отчете бягството му от дупка в оградата на школото и едно неизвинено отсъствие. Първанов бил запазил пернишкия дух, след като пристигнал в София. По думите му перничани изглеждали сурови само на външен вид, но били с нежни души. Първанов подчерта, че не иска да е премиер и няма да се пенсионира може би. Той отново намекна за мераците си за нов президентски мандат, като даде за пример, че в Европа имало много по-възрастни президенти от него.