Експерт: Рано е да се отхвърля версията за терористичен акт при разбития "Еърбъс"

Това е много тежко решение - един човек не само да прекрати живота си, но и да извърши това с огромно количество хора, част от които и деца

"Катастрофата на самолета не може да е в резултат на внезапен подтик. Това е много тежко решение - един човек не само да прекрати живота си, но и да извърши това с огромно количество хора, част от които и деца. На мен ми се струва, че са прибързани заявленията точно на какво се дължи", коментира експертът по сигурност Николай Радулов.

"Твърдението, че не може да става дума за терористичен акт - рано да се отхвърля такава възможност, защото последните години сме свидетели на точно такива терористични актове, извършени от пилоти със самолети. От друга страна, този пилот, ако това, което е извършил, се дължи на депресия, то тогава това говори много лошо за мерките, при които пилотите се допускат да поемат отговорност за огромно количество човешки животи.

Много е рано да се каже каква е причината. Напълно възможно е да е депресия, напълно възможно е и да е замислен акт на самоубийство, но не помня в историята на самоубийствата самоубиецът да си е отишъл с толкова придружаващи го хора, да прекрати толкова човешки животи. Обикновено проблемите на самоубийците са индивидуални и те прекъсват живота си, а не живота на другите. Така че не трябва да отхвърляме възможността този човек да е бил индоктриниран", добави експертът.