БСП може да се въздържи при гласуването за оставката на Вучков

От партията ще се въздържат и по смяната на шефа на ДАНС Владимир Писанчев

БСП може и да се въздържи по време на гласуването на оставката на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков и със сигурност няма да подкрепят новоназначението в МВР на Румяна Бъчварова. Това заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов в ефира на БТВ. Той обясни, че в партията ще обсъдят и вероятно да се въздържи и по смяната на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

В същото време депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов посочи, че нямат причина да не подкрепят Румяна Бъчварова, която вчера Борисов номинира за поста. Той подчерта, че реформаторите от самото начало настояват за смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО. От Патриотичния блок също бяха категорични, че ще подкрепят новоназначението.

Веселин Вучков хвърли оставка, след като поиска оставката на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров в деня, когато у нас пристигна шефа на ФБР. Това предизвика острата реакция на премиера. Същевременно и правният отдел на МС даде становище, че не е юридически обосновано да се сменят главния секретар на МВР и шефа на ДАНС.