Ангел Божилов съди Михнева за 300 000 лв.

Разследващата журналистка твърдеше, че зад фирма Вивид Пауър, която е купила ток за 15 млн. евро от Гърция, но не го платила, стои Ангел Божилов. Тези задължения притеснили Сертов

Ангел Божилов, шеф на фирмата “Обединени енергийни търговци”, при когото изчезналият Петко Сертов е бил консултант, обяви, че съди журналистката Маргарита Михнева за 300 000 лева за клевета и набеждаване в престъпление. "Ако успея да събера и стотинка, ще ги даря", заяви той на пресконференция .

Разследващата журналистка твърдеше, че зад фирма “Вивид Пауър”, която е купила ток за 15 млн. евро от Гърция, но не го платила, стои Божилов. Тези задължения притеснили Сертов.

"Отвратен съм от начина, по който определени хора се опитаха да използват този тревожен случай, да създават евтини сензации и да атакуват мен и моята компания", заяви още Божилов и показа решение на арбитража, че е осъдил “Вивид Пауър” за недоставена електроенергия. "Не ме интересува откъде са я купили и дали са я платили", каза той.

Петко Сертов е знаел за делата на фирмата и за отношенията ѝ с “Вивид Пауър”, но не му е търсено съдействие. Божилов каза, че в събота съпругата на Сертов му е звънила от единия от телефоните, но той бил на Никулден и след това видял, че има 2 пропуснати повиквания. Божилов се учудва защо журналистите търсят само него, след като е имало още фирми, които са били работодатели на Сертов.