Фалиралият Перник се закичи с таблети

Ден след като обяви банкрут на общината, кметът обзаведе общинарите с мобилните устройства

Онзи ден кметът на Перник Иван Иванов обяви, че е общината е фалирала, а днес същият градоначалник съобщи, че общинарите ще бъдат снабдени с таблети. Целта билада се пести хартия и ще се повиши ефективността на работата на общинарите.

Цената на един таблет е 150 лв. Част от таблетите вече са започнали да пристигат в общината. Ако приемем, че цената е такава, каквато казва кметът, при 41 съветници, това прави 6150 лева за коледните подаръци.

Иванов на няколко пъти се оплака, че общината е фалирала и не може да покрие дори неотложните си разходи за осигуряване нормалния живот на своите граждани.

В сряда МФ отпусна на банкрутиралия град 2 200 000 лева.

Ето как реагира премиерът Борисов на положението. „Ситуацията е бедствена, гледам какво показват по новините. Това никак не е добре”, след което пак заръча на кмета да изчака министърът да си свърши работата в парламента, след което да отидат в Перник и да се разберат за безлихвения кредит, за да може утре-вдруги ден да се разплатят с хората. „И оттам нататък – строга финансова дисциплина”, препоръча премиерът. Послушаха го.