Бивша изгора на Сидеров стана парламентарен секретар

Общо 15 са бившите депутати, които ще имат повод да се завърнат в парламента като нещатни сътрудници на НС

Бившата изгора на лидера на "Атака" Волен Сидеров - Деница Гаджева, която се отказа от депутатското място, влезе  в парламента като сътрудник на групата на националистическата партия. Останалите сътрудници  са Иван Димитров, Павел Шопов, Ради Стоянов, Димитър Димов, Георги Гюзелов и Станил Станилов, който за пореден път ще работи за баща си Станислав Станилов.

Общо 15 са бившите депутати, които ще имат повод да се завърнат в парламента, тъй като ще бъдат нещатни сътрудници на действащите народни представители, пише "Труд".

Александър Ненков от ГЕРБ е взел председателя на федерацията по самбо и ексдепутат Румен Стоилов, за да го съветва по въпросите на спорта и икономиката. Владимир Тошев пък се е спрял на Любомила Станиславова, която беше депутат в 41 НС. Методи Андреев е избрал някогашния си съпартиец от СДС и депутат в шест парламента Лъчезар Тошев.

Реформаторът Гроздан Караджов ще си има за помощник бившия депутат Иван Сунгарски.

Добрин Данев от коалиция "Лява България" ще бъде съветван от Таню Киряков и Спас Панчев, а Стоян Мирчев - от Альоша Маков Даков. Филип Попов ще се допитва до Деница Караджова.

В ДСП също разчитат на проверени съпартийци. Ерджан Ебатин ще пита по правни въпроси Сали Табаков, който пък е брат на бившия депутат Митхат Табаков - осъден за престъпления по служба. Тунчер Кърджалиев ще разчита на кмета на Кърджали Хасан Азис, а сътрудник на Четин Казак ще е Фатме Иляз.