България тръпне! В 04,00 часа излизат резултатите на мъжа със симптоми на ебола

Шест контактни на преглед в" Токуда"

В 04,00 часа ще излязат резултатите на мъжа със симптоми на ебола!

Мъжът, завърнал се от Сиера Леоне, който е основният "заподозрян" за вирусоносител на смъртоносната болест рано-рано е разтревожил медицинските служители в "Токуда", където първоначално е бил приет.

Едно заради симптомите му, и второ, заради първоначалните изследвания, които показали симптоми на ебола.

Има лица с бели престилки, които са имали достъп до него, и те са били предвидливо екипирани с маски и ръкавици.

Това трескаво се случва часове преди треската да удари видимо здравното министерство, което пряко сили призна, че има подобни съмнения за болния и се осмели да пусне прессъобщение, а самият министър се скри от медиите с оправданието, че работи усилено в Кризисния щаб.

Шестимата близки до заразения, които са изолирани, нямат симптомите на болестта,

Първоначалните данни на микроскопските изследвания на мъжа, завърнал се от Сиера Леоне, сочат, че става дума за екзотична инфекция.

Пробите му са пратени във референтна лаборатория в Германия и вероятно първите резултати ще са известни малко след полунощ българско време.

Малко по-рано в четвъртък вечер стана ясно, че мъж е бил приет в болница "Токуда" с пневмония и треска на 20 ноември. Лекарите се усъмнили и се обърнали към инфекциозното отделение на ВМА, което е специализираният изолатор за опасни зарази. Към 16 часа вчера са им пратени защитни облекла и болният е прехвърлен във Военна болница.