Миков ядосан от общото доволство, че БСП и ДПС са извън властта

Социални конфликти на база етническа принадлежност и неграмотност не се решават с дясна политика

"БСП-Лява България няма да подкрепи структурата на правителството, защото увеличението на ресорите, очевидно показва, че това е заради широкия формат на управляващата коалиция, в която влизат 26 партии", заяви от парламентарана трибуна лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обяви, че БСП ще гласува и против дясно-центристкото правителство, защото "в Народното събрание не е достатъчно съгласието.

Не са важни договорките между вас, дори не са важни договорките и съгласието, които можете да постигнете с опозицията, а как гражданите оценяват вашата политика", обърна се към депутатите Миков.

"Ще гласуваме против и заради това, което чухме току-що тук-доволството, че БСП и ДПС са извън властта. А това ни показва, че порочният кръг на последните 25 години на "вадене" и слагане" не е изчерпан. Господин Кънев, аз имам дълга памет и искам да Ви подсетя, че това не е първият случай, когато БСП и ДПС са били извън властта и това не решава проблемите, пред които сме изправени", обърна се той към към съпредседателя на РБ.

Лидерът на БСП заяви, че обществото е разделено не само политически, но и социално-икономически и заяви, че "социални конфликти на база етническа принадлежност и неграмотност не могат да бъдат решавани с дясна политика".

Миков припомни, че половината български граждани не са гласували, "те не пожелаха да участват в това съгласие, за което говорите".

Лидерът на БСП заяви, че парламентарната група на левицата ще бъде конструктивна опозиция.