​Каракачанов: Дол не може да ме изрита от политиката, мачът не е свършил

Не искаме министерски постове и участие в правителството, казват Патриотите

Мачът за правителство не е свършил, но само ако заложим принципи, които са важни за нацията, и ако наистина ще се правят важни реформи.Преговорите за правителство още не са започнали. Корман Исмаилов продължава да бъде неприемлив за нас, това не е наш проблем. Канят ни да преговаряме и обсъждаме програми и ни е се отзоваваме. Така един от лидерите на Патриотите - Красимир Каракачанов обрисува ситуацията около съставянето на правителство. Войводата бе категоричен, че скачат срещу ДПС, защото дестабилизират обществото и са са етническа партия

Жозеф Дол не може да ме изрита от политиката. Могат да ме изритат моите избиратели. Като могат ГЕРБ да си направят правителство сами, ние не искаме власт нито министерски места. Дол си каца на аерогарата в София, прави едни изявления и си отива, а проблемите на българите остават. Не е опасно, че някой идва да ни каже какво да правим, а че наши политици му пригласят. Манипулативните са приказките, че искаме разполагане на ракети срещу Турция, говорим за възстановяване на ракетните ни бази в Източна България. Пред нас има опасности като Ислямска държава, световния тероризъм. Като член на НАТО ние сме длъжни да поддържаме работеща военна система за сигурност.

Не са опасни тези мюсюлмани, които ходят на джамия в София, а тези които обикалят Родопите и проповядват чужд за нас ислям, предупреждава Каракачанов.