Прокуратурата разследва Доган и Етем за КТБ

Проверяват се кредитните им карти в КТБ

Прокуратурата разследва Ахмед Доган и Емел Етем, съобщиха от държавното обвинение, като уточниха, че се проверяват кредитните им карти в КТБ.

Обвинението изяснява как са получени техните кредитни карти и как са били обслужвани във времето.

От прокуратурата подчертават, че по-особено внимание предизвиква кредитната карта на Ахмед Доган, който не работи никъде в момента.

Пред бТВ бившият вицепремиер Емел Етем  е съобщила, че е имала кредитна карта от КТБ за "малка, прилична" сума, но не я ползвала от 4-5 години. 

"Аз не съм я върнала, но вече съм я забравила, отдавна не я ползвам. Нямам нищо против да я проверяват", заяви тя.

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Във връзка с публикацията на в. „Капитал“ от 29 октомври 2014 г., озаглавена „Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ“, пресцентърът на прокуратурата заявява, че изнесената информация не отговаря на истината.

Наблюдаващите прокурори по делото за КТБ АД разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения.

По отношение на твърденията на в. „Капитал“ в същата статия, че „В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.“, посочваме, че това също не отговаря на истината. 

За разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки, и се очаква отговор от швейцарската страна.