Валери Симеонов: Eнергийните олигарси е време да излязат на светло

Безобразно са нарушени правилата на безопасност в завода в Горни Лом. Определено става дума за престъпна небрежност. След като има толкова добри специалисти от една страна, не става дума за липса на квалификация. Според мен става въпрос за голяма и спешна поръчка, която е трябвало да бъде изпълнена. Като човек, работил в производството, знам, че при такива спешни срокове се нарушават нормите и правилата на труд. И резултатът в случая е тази трагедия. Това заяви пред БТВ лидерът на „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов.„Тази трагедия на хората не трябва да се подценява. Но ако се отложат изборите, какво ще спечелим ние, какво ще спечелят хората?“, допълни той.

Симеонов посочи, че въпросът за цената на тока и кризата в енергетиката имат предистория – „безумният договор за Цанков камък и далаверите за АЕЦ „Белене“. „В тази сфера нещата са вързани – може да се говори за промяна на цените само, след като се направи анализ. Защото става въпрос за една обществено значима стока с държавно регулиране. Следващото правителство, което се предполага, че ще бъде доминирано от ГЕРБ, ще трябва да поеме отговорността за регулирането на цената на тока“, каза Симеонов.

„Енергийните мафиоти, енергийните крадци трябва да бъдат показани на обществото. Но това не се прави, защото ако се направи един пълен анализ – финансов и икономически, ще се види, че цената може да се намали“, подчерта лидерът на „Патриотичен фронт“.