Делян Пеевски стяга куфарите за Катар?

Успелият на 33 отлита на юг

Най-богатата страна в света, която е считана за "данъчния рай" Катар ще приюти бившият депутат, следовател, неуспял председател на ДАНС и настоящ водач на две листи на ДПС Делян Пеевски, твърди сайтът clubz.bg

"Успелият на 33" планирал своето оттегляне от България, за да отлети на юг.

За решението си той бил информирал лидера на партията Лютви Местан. Сценарият вече е обсъждан на най-високо политическо равнище, включително в президентството и в Министерския съвет.

В Катар няма имиграция. Можеш да отидеш за да работиш, единствено ако работодател те спонсорира за виза или откриеш фирма. Така можеш да стоиш цял живот. Причината е, че не само не се плащат данъци, а има и директни приходи, свързани с привилегията да си гражданин на Катар. 

Делян Пеевски стана първият регистриран кандидат-депутат, след като листите на ДПС в Пазарджик и Стара Загора бяха внесени в първия възможен момент още преди седмица.

Самият Пеевски днес не отговори на телефонно обаждане от Клуб Z, но намеренията му бяха потвърдени от източници от ДПС, от други политически сили, както и от средите на служебното правителство. Планът включвал Делян Пеевски да бъде избран за депутат и в Пазарджик, и в Стара Загора, но той да не консумира мандата и да не положи клетва като народен представител. По подобен начин се разви и кандидатурата му за Европейския парламент, когато Пеевски беше избран, но отстъпи мястото си на следващия в листата – бившата екоминистърка Искра Михайлова.Планът за оттеглянето на Пеевски включвал и изпращането на посланик от ДПС в Катар. Засега най-вероятният кандидат е евродепутатът Метин Казак. Източниците на Клуб Z твърдят, че в президентството и в правителството новината била посрещната с реакцията „Идеално!“, дори била декларирана готовност за съдействие.