Радан Кънев: Да извадим БСП и ДПС поне за 10 години от властта!

Бившият говорител на блока е вече официално номиниран за лидер

Председателят на ДСБ Радан Кънев е номиниран за лидер на Реформаторския блок. Това съобщи той на пресконференция в пресклуба на БТА в Пловдив.

Окончателният избор между Кънев и председателя на СДС Божидар Лукарски ще се състои на форум на Реформаторския блок на 13 септември.

Десницата в България никога повече не бива да бъде разделена и зависима от външни фактори, заяви лидерът на ДСБ. Той посочи, че само обединени, десните ще имат силата да отстранят БСП и ДПС от изпълнителната власт поне за 10 години от властта. 

Няма съмнение, че волята на българските граждани е за управление център-дясно, каза Кънев. Той добави, че страната ни може да има дясно управление, което да стъпи на законност, малка администрация, да мисли сериозно за социалната политика и образованието.

Ще искаме избори за Велико народно събрание, за да се изрежат язвите в съдебната система, добави Радан Кънев. По думите му за период от 10 години БСП и ДПС трябва да останат извън изпълнителната власт.

Радан Кънев хвърли оставката си като говорител и  се оттегли от този пост, защото "образът на РБ като единен и нов политически съюз беше подменен от образ на традиционна многопартийна коалиция с разностранни и често противоречиви интереси".