Бареков с ултиматум: Искаме член в ЦИК, СИК, РИК, дори умрялото НДСВ има

За свой представител в ЦИК лидерът на ББЦ предложи Катя Иванова, юрист от партията

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков поиска от президента да назначи член на Централната избирателна комисия от квотата на партията му.

Бареков припомни, че ББЦ е представена в Европейския парламент и затова има право на свой представител в ЦИК.

„Ние сме единствената партия, спечелила европейски избори, която няма човек в РИК, СИК и ЦИК, дори умрялото НДСВ има“, каза той.

Бареков предупреди, че ако в понеделник президентът не назначи такъв човек, ще бъдат изпуснати всички срокове. За свой представител в ЦИК лидерът на ББЦ предложи Катя Иванова, юрист от партията.

Шефът на „България без цензура“ е убеден, че ако сега се направи актуализация на държавния бюджет, ще бъде превишен прагът на дефицита от три процента, който се позволява от ЕС. Според него това ще е много лош вариант за държавата, затова партията му подкрепя ремонт само на парите за здраве.

Бареков се възпротиви на твърдението на ГЕРБ, че това е актуализацията на кабинета „Орешарски“, и обяви, че тя е актуализация на служебното правителство и на това, което ще дойде след него.

Той призова ГЕРБ и ДПС да поемат политическата отговорност за промяната в бюджета и ако искат, да осигурят кворум за заседанието в понеделник.

Бареков обясни, че е останал изненадан от позицията на Реформаторския блок, който в последния момент се е извъртял и е заел позиция за пълна актуализация.