Първан Симеонов: политическата безтегловност е нетърпима

Според политолога ролята на ДПС в политиката е спорна

„Постоянните разговори за това ще има или няма да има оставка на правителството и кога ще бъде дадена тя водят до нестабилност и карат хората да очакват стабилна алтернатива. Това може да ги подтикне към по-масово гласуване в полза на опозицията, каквато се явява ГЕРБ”. Това каза по БНР политологът Първан Симеонов от "Галъп."

Той коментира, че по-голямата част от „черните точки” се трупат в сметката на БСП. Според него не бива да очакваме от общественото съзнание да вниква в детайлите кой е крив и кой - прав. „Това, което обществените очи виждат, е политическата безтегловност, тя не е от вчера, но започна да става почти нетърпима”, смята той. Не е изключено всичко това да се стовари като негатив върху БСП. Съвсем друг е въпросът дали Столетницата продължава да упражнява контрол над ключови ресори в правителството.Съществува опасността БСП да се окаже в ролята на старата десница, т.е да не си намери нов дневен ред и това би било жалко.

 Симеонов посочи, че част от действията на Бойко Борисов са спомогнали за нагнетяване на усещането за политическа безизходица. И допълни, че ролята на ДПС в политиката е много спорна.