Томислав Дончев: Признанието на Станишев за негативи от ДПС е дискурс на очевидното

Основната опорна точка на кабинета е, че за всичко са виновни ГЕРБ, коментира водачът на партията за евроизборите

"Признанието на Сергей Станишев е дискурс на очевидното. Не знам защо е решил сега да говори тези неща. Може би това е финалната фаза на катарзиса. Искам в предизборната надпревара да преобладават идеите и дискусиите. Необходим е дебат за Европа и бъдещето на България в ЕС. След евроизборите на кабинета ще му е трудно, защото ще има ясно изразена позиция на недоволство от това управление". Това заяви водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев в ефира на БНТ. Той коментира предизборната кампания на партията, както и думите на Станишев, че сътрудничеството с ДПС носи негативи за левицата.

"ЕК спря парите на България по ОП "Околна среда" в края на миналата година. Пет месеца виждаме какви мерки взимат от кабинета, за да възстановят плащанията. Грешките следват една след друга. Основната им опорна точка, е че за всичко са виновни ГЕРБ", посочи политикът.

По негови думи е несериозно да се говори, че договори по програмата са сключвани само с общини с кметове от ГЕРБ и за това сега те страдат най-много.

"Проектите са минали множество проверки, специално тези за София - през ВАС, някои са писани от Европейската банка, има одит на Европейската комисия и други верификаци", сподели още Дончев.

"Общините, които са получили финансови корекции са много и не мога да ги изброя всичките. Още в началото на годината трябваше да бъде направена така наречената плоска финансова корекция и плащанията щяха да бъдат възстановени. В момента драмата е между правителството и общините, а не става въпрос за война между БСП и ГЕРБ", заключи кандидатът за евродепутат.