​Психично болен стреля край училище в Лясковец, един убит (обновена)

Трима души са ранени

Поредната драма се разигра в Лясковец. Психично  53-годишен болен мъж, притежаващ оръжие е стрелял от дома си тази сутрин и е успял да убие минувач от улицата. Стрелецът се казва Петко Савов. Барикадирал се е и продължава да гърми с оръжието си навън. Това съобщи Нова ТВ. 

Според хора от Лясковец мъжът отдавна се лекува от психично заболяване, а раздразнението му било предизвикано от намиращото се в близост до дома му училище. Шумът дразнел болния и затова реагирал със стрелба. Според ТВ7 пък убитият е спецполицай, но има и трима ранени.

Преди да се разболее мъжът бил бизнесмен, но от три години не работел нищо. 

В момента целия район е отцепен. Има пожарна, линейки. Савов има три ловни пушки и не понася деца. От училището също са пращали писма, в които са искали психопатът да не доближава тяхната сграда. Директорът на училището е предупредил децата да не се доближават до къщата му.

В ефира на Нова се включи жителка на Лясковец, която заяви, че мъжът е заплашвал деца, които играят футбол в двора на школото с думите, че ще ги застреля, ще ги убие. "Заплашил е синът ми", каза още тя.

Има вече образувано досъдебено производство за закана за убийство срещу стрелеца в Лясковец – Петко Савов, който е присихно болен човек, обяви по ТВ 7 главен секретар Светлозар Лазаров.

Той обясни, стрелецът от 10 години не излиза от дома си, който е точно срещу училището в града. От години трупа арсенал, който многократно е отказвал да ги предаде. Многократно е заплашвал служители в общината, че ще стреля по децата в училището, но досега срещу него не са взети никакви по-специални мерки.

В акцията са участвали специално подготвени полицаи. Целта беше да се предотврати разправата му с децата в училището. За жалост един служител е платил с живота си, за да не пострадат невинни граждани, коментира Лазаров.

Той не даде разумен отговор защо се е стигнало да убийство на полицай и уточно, че тепърва ще се анализира дали операцията е извършена по предварително обсъдения план и как се е стигнало до инцидента.

На този етап не мога да коментирам повече, обясни главен секретар Светлозар Лазаров.