Министър Кралев: Цвети Стоянова няма да има трайни увреждания

Още е много крехка, не трябва да се натоварва с излишна емоция, много внимателно се подбират хората, които я посещават, допълни министърът

Гимнастичката ни по художествена гимнастика Цветелина Стоянова, която е в "Пирогов", след като падна от шестия етаж на дома си в столичния квартал „Надежда“, вече не е в изкуствена кома. Тя е контактна, заяви пред БТВ спортният министър Красен Кралев:

„Говори и няма да има трайни увреждания“, категоричен е още Кралев. Той припомни, че съвсем скоро Цвети претърпя успешна, но доста тежка операция на гръбнака. „Още е много крехка, не трябва да се натоварва с излишна емоция, много внимателно се подбират хората, които я посещават“, допълни министърът. След падането, гимнастичката получи сериозни наранявания на гръдния кош, корема и прешлените и гръбначния стълб, а лекарите дълго време се бореха за живота й.

Новината за инцидента с Цвети дойде часове, след като отборът ни замина за Европейското в Израел без нея. От треньорския щаб отрекоха Цветелина да е била претоварена физически, нито че нещо, свързано с художествената гимнастика, може да я е тласнало към това да иска да се самоубие. Илияна Раева при пристигането на отбора в София от Израел заяви, че "ако човек иска да се самоубие, нищо не може да го спре". Момичетата от ансамбъла посетиха Стоянова в "Пирогов" и ѝ занесоха медал от европейското първенство първенството в Израел. Там те с резервата Любомира Казанова спечелиха третото място.