Владo Николов призова децата да оставят таблетите и да се забавляват

Диагоналът се завърна за кратко от Франция, за да проведе открита тренировка

Волейболният национал Владимир Николов заяви, че целта му е с школата си да допринесе за това децата да спортуват повече. Диагоналът се завърна за кратко от Франция, за да проведе открита тренировка.Целта е да се забавляват, да оставят настрани таблетите и компютрите. Помагаме на родителите това да се случи", каза Николов пред Би Ти Ви. Волейболният национал вижда ентусиазъм в момичетата и момчетата в школата.

Много бързо след европейското първенство той успя да събере около 300 деца.  Николов заяви, че за "Левски боол", чийто ръководител е, е дал лични средства. "За отбора дадох парите, които стояха в банка. Които можеше така или иначе да отидат, защото банката беше "въпросната" (КТБ). Но предпочитам да гледам положително на нещата."

Малко след като е дал парите от сметката си, се наложило да продаде автомобила си, защото имал доста голямо забавяне на заплатата във френския "Лион". Николов говори за последствията от атаките в Париж. Той е бил във френската столица по време на терористичните действия, но е разбрал за тях след позвъняване на съпругата му.

"Няма реална причина и няма нещо, което оправдава отнемането на собствения живот с цел нараняването на другия. Не може и не бива страхът да определя нашите действия", каза Николов. Съотборникът му в националния отбор и "Лион" Владислав Иванов е бил на Айфеловата кула по време на атаките. Либерото разказал, че е бил задържан на кулата за половин час, след което, като слязъл, улиците вече били пусти.