​Легендата Иван Абаджиев се връща в родните щанги като съветник

Треньор номер едно в за всички времена в българските щанги Иван Абаджиев разкри, че е готов да стане съветник на родната тежка атлетика.

Треньор номер едно в за всички времена в българските щанги Иван Абаджиев разкри, че е готов да стане съветник на родната тежка атлетика. Въпреки това обаче, той подчерта, че не иска да се връща във федерацията в интервю пред БТВ. „Толкова много съм обиден. Аз никога няма да се върна, защото трябва да ми плащат нещо. Една стотинка няма да взема от тежката атлетика вече! Ще помагам на българската тежка атлетика, защото аз съм задължен. Някой се е произнесъл, че аз съм гледал да пропадам българската щанга, за да оставам на върха. Не е вярно това нещо.”, категоричен е Абаджиев.

Легендата живее в САЩ и работи като треньор в Денвил, Илинойс заедно със сребърния медалист от Летните олимпийски игри в Мюнхен Александър Крайчев. Треньор е в „Академия за шампиони“ в Сан Франциско. Издадената от него книга за щангите в САЩ продължава да се прилага с методиката на тренировки, които е включил в нея. Абаджиев сподели, че в момента пише мемоарите си.