Кобрата: Подарих победата на Кличко

Най-добрият ни боксьор даде специална пресконференция

"Просто подарих победата на Кличко и затова ме е яд", Това заяви боксьорът Кубрат Пулев по време на специална пресконференция, на която обширно коментира двубоя си със световния шампион Владимир Кличко.

"От негова гледна точка, Кличко имаше късмет в този мач, защото това кроше, което той винаги бие на всеки по един и същи начин при мен просто влезе. Грешката си беше абсолютно моя. Просто му подарихме победата, затова ме е яд. Просто го пропуснах, а хем го знам. Във всеки мач той го бие по един и същ начин. Аз го проспах, защото гледах за други удари. Такива хубави удари му вкарах, че той не знаеше какво да прави. Ако това ляво кроше не беше попаднало, просто не го виждах. Той не се беше сблъсквал с такъв боксьор от неговия стил и класа. В неговия стил има неща, в които го превъзхождам. Първият нокдаун не реши мача. Почти не ги усетих и продължих да играя. Дори не чувствах, че са нокдауни. Разклатих се, но чувството не беше нищо", каза Пулев.

Най-добрият български боксьор призна, че се чувства по-силен след двубоя. "Никога през живота си не съм бил нокаутиран. Винаги съм се чудел какво е, защото винаги аз съм го правил с противниците си. Мисля, че мога да понасям удари. Много пъти ми е изтръпвала главата, краката… чувството е подобно на пиянството. Самите удари на Кличко бяха резки и точни, а не тежки. Понасял съм много по-тежки удари от тези. Както видяхте обаче се изправях след секунди, значи все пак държа на бой. Тактиката ми беше да си играя моята игра. Едно от мръсните номера на К2 беше, че рингът беше по-малък. Друг мой ход беше да ги изфинтирам, че ще играя с крака и по тази причина те промениха ринга. Това обаче беше финт. Ние тренирахме само напред. Може би, трябваше да тръгна малко по-рано и по-брутално напред. Това ми беше тактиката, която аз не направих. Не мисля, че не мога да приемам загуби. Да, много ме е яд и не мога да се побера в кожата си, когато загубя.” заяви спортистът.

„Яд ме е, защото можех и защото грешката е изцяло моя. Може би така е трябвало да се случи, за да си взема поука и да израсна като спортист. Кличко с нищо не ме пречупи. Напротив в този момент осъзнах колко мога и колко съм силен. Разбрах, че ще имам бъдеще и то голямо.” завърши той.