​Силен старт на БГ волейболисти на Мондиала в Полша

България първа в своята

Българският национален направи страхотен старт на Световното първенство по волейбол в Полша. „Лъвовете” се наложиха с 3:0 гейма над отбора на Мексико в първата си среща от група "С" на Мондиала.

Нашите момчета показаха класа и не дадоха никакъв шанс на „ацтеките”. В отделните мексиканците записаха 16,17 и 21 точки. Още от първия сервис се видя, че именно българите ще диктуват събитията на терена . Мощни атаки на Соколов, Алексиев и Пенчев дадоха солидна преднина, която на моменти достигаше 7 точки. В крайна сметка при 25:16, българите затвориха първия гейм и поведоха в резултата.

Вторият гейм не бе по- различен. „Лъвовете” поведоха с 2:0, след което първи стигнаха до първото техническо прекъсване при 8:6. Мексиканците успяха да изравнят малко играта, но на второто техническо прекъсване разликата отново бе 2 точки в полза на българите. В крайна сметка до края на гейма „ацтеките” отбелязаха още само 3 точки, като това до голяма степен смачка самочувствието им.

В третия гейм обаче Мексиканците се стегнаха. "Ацтеките" пресираха непрекъснато, като не позволяваха на българите да се отскубнат в резултата. Едва след второто техническо прекъсване българите дръпнаха с точките и в крайна сметка затвориха гейма и мача при 25:21.

С тази победа, поне за момента България си осигури 1-вото място в група C, като изпреварва Русия по точкова разлика.