Втори златен медал за България от младежката олимпиада в Китай

Пловдивчанка донесе второ злато на България в дисциплината въздушен пистолет за смесени отбори от турнира по спортна стрелба

България може да се похвали с втория си златен медал от младежката олимпиада в Нанджин, Китай. Тя спечели титлата на 10 метра въздушен пистолет за смесени отбори от турнира по спортна стрелба. Двойката Лидия Ненчева и партньорът й - узбекистанецът Владимир Свечников отстраниха тандем на Сю И Те (Сингапур) и Ахмед Мохамед (Египет) с 10:5. Това е втора олмипийска титла от Нанджин, след златото на Божидар Андреев във вдигането на тежести и трети медал за България.

Лидия Ненчева получи поздравления от председателят на БОК Стефка Костадинова. "Златото Ви е важно послание към всички нас да съхраним и надградим не малкия потенциал за доброто бъдеще на българския спорт. Вярвам, че олимпийската титла в Нанджин ще бъде първата Ви голяма крачка към следващи успехи сред световния елит. Предайте шампионския дух и на останалите наши представители за спечелването на нови български отличия до края на игрите. Желая ви здраве, късмет и много бъдещи победи", казва в поздравлението си Стефка Костадинова.