Атлетико и Челси оставиха интригата за реванша в Лондон

Двата тима врътнаха нулево реми на

Атлетико Мадрид не успя да вкара гол срещу Челси и завърши наравно 0:0 у дома в първи полуфинален мач в Шампионската лига по футбол. Пред повече от 55 хиляди зрители на стадион "Висенте Калдерон" лондончани играха изключително дефанзивно през целия двубой, като единствено бившият нападател на "дюшекчиите" Фернандо Торес беше в предни позиция за водения от Жозе Моуриньо отбор. Гостите успяха да задържат равенството, въпреки принудителните смени на вратаря Петер Чех и капитана Джон Тери. Чех получи контузия в лакътя още в 15-ата минута и отстъпи мястото си на 41-годишния Марк Шварцър, докато Тери обърна глезена си след изпълнение на ъглов удар. Защитникът беше заменен от Андре Шурле четвърт час преди края на мача. Англичаните не можеха да разчитат на контузените Еден Азар и Самуел Ето'о и не успяха да създадат чисто голово положение в наказателното поле на Атлетико. Играещият под наем от Челси вратар Тибо Куртоа не се намеси решително нито един път, след като опасните удари към него липсваха. В половината на гостите Раул Гарсия, Габи Фернандес, Диего Коща и резервата Арда Туран бяха съвсем близо до реализиране на попадение за "червено-белите", които не са участвали на полуфиналите в турнира от 1974-а година насам. 

Атлетико Мадрид се наслаждава на един от най-паметните си сезони в последните две десетилетия. Воденият от Диего Симеоне отбор е съвсем близо до спечелване на шампионската титла в Примера дивисион, както и до участие на финала в Шампионската лига в Лисабон през май. Франк Лампард и Джон Оби Микел от Челси получиха жълти картони и ще пропуснат реванша на стадион "Стамфорд Бридж", докато Габи Фернандес от домакините също беше предупреден официално и няма да играе в решителния двубой следващата седмица. 

Втората среща между двата отбора ще се играе в западен Лондон на 30 април. Тази вечер е двубоят между Реал Мадрид и европейския клубен шампион за 2013 година Байерн Мюнхен.