Античният театър в Пловдив остава отворен за частни партита

Гражданите обаче негодуват културни паметници от този ранг да бъдат превръщани в "терен за шумни веселби"

Наредбата на община Пловдив, която урежда отдаването под наем на културни обекти, между които и Античният театър, е добра и няма да бъде променяна. 

Така кметът на града под тепетата Иван Тотев отговори на медийни публикации, свързани със скандала, който предизвика рождения ден на бизнесмена Георги Самуилов на Античния театър. Гневни граждани изразиха публично възмущението си културни паметници от такъв ранг да се превръщат в "терен за частни веселби", а други се оплакаха от невъобразимия шум и светлинното шоу, продължили до късно през нощта.

Според Тотев документът, регламентиращ обществения ред, е сред най-добрите в страната, няма нужда да бъде "ремонтиран", дори може да "е пример за останалите градове в това отношение", съобщи БНР. По този начин обаче, че градоначалникът опроверга задочно своя заместник Стефан Стоянов, който миналата седмица заяви, че по повод скандала с партито на Античния театър трябва да се завишат санкциите, предвидени в общинската наредба.

Тотев обаче отказа да съобщи в какъв размер е окончателната глоба за Георги Самуилов, който отпразнува 50-годишния си юбилей и 25-ата годишнина на фирмата си с шумно тържество до 3 часа сутринта на Античния театър.

Няма да има наказания за общинските служители, допуснали да се състои частно парти на древния паметник на културата. 

На Античния театър се провеждат сватби, това също е частно парти. Не мисля, че трябва да променяме нито концепцията си, нито общинската наредба заради този случай, категоричен бе кметът.