Мирослав Боршош става шеф на НДК?

Някогашният лидер на синия Комсомол, журналистът, който пишеше речите на бившия външен министър Надежда Михайлова, Мирослав Боршош ще бъде назначен за шеф на НДК, научи „Площад Славейков“. Продуцентът на арт събития ще влезе в борда на директорите на Националния дворец на културата, който всеки момент ще бъде вписан в Търговския регистър.

Преди седмица от Министерството на културата бе обявен състава на борда на НДК – Оли Груева, Валентин Кръстев, Диана Русанова, Камен Кирилов и Райна Гегова. Дни по-късно стана ясно, че някои ще бъдат оттеглени. Един от тях е Камен Кирилов, бивш кадър на в. „Капитал“, а в момента управлява строителната фирма „Новите майстори“. Вероятно още един от първоначално обявения състав ще бъде сменен.

Боршош беше лидер на младежкото СДС. Работил е и за Бойко Борисов, когато беше кмет на София. Неговата фирма „Артишок“ продуцира много от хитовите моноспектакли на българската театрална сцена – на Камен Донев, Мариус Куркински, Мая Новоселска, Мариан Вълев. Боршош организира концерта на Хю Лори в зала 1 на НДК. Той стои и зад сериала на БНТ „Недадените“, посветен на спасяването на българските евреи.