Скарлет Йохансон стана на 30 години (галерия)

Една от най-красивите актриси в света празнува днес своя тридесети рожден ден.

На прага на 30-ия си рожден ден Скарлет Йохансон призна, че се чувства осъзната. "Смятам, че опознавам себе си все по-дълбоко. Сега по-добре от всякога знам какво искам в една връзка и от какво имам нужда в нея. Имам много повече теми за комуникация не само с партньора си, но и със самата мен", обяснява актрисата.

Холивудският секссимвол уточни, че не говори за предишния си брак и това как се е чувствала тогава. „Когато се омъжих за пръв път, бях много по-млада", лаконична беше Скарлет. Тя смята също, че вече е готова да бъде майка.

10 любопитни факти за Скарлет Йохансон, които не знаете

1.   Тя е страстен пушач. Започва да пуши, когато е едва на 15 години и оттогава си има неприятности с отказването на тютюна.

2. Тя е висока само 1.63. Освен това е левичарка и естествена червенокоска

3. Красавицата е наполовина полякиня и наполовина датчанка. Баща й - Карстън Йохансон е роден в Дания, а майка й е еврейка с полски произход, израснала в Бронкс, Ню Йорк.

4. Най-големият й страх са хлебарките. Веднъж се събудила от хлебарка върху лицето си и оттогава не може да понасе дори мисълта за тях.

5.Тя е истински фен на джаз музиката. Любимите й музиканти са Майлс Дейвис, Били Холидей, Анита О'Дей, Розмари Клуни, Едит Пиаф, Нина Симон, Чет Бейкър, и Дюк Елингтън.

6. Любимият екшън филм на актрисата е „Жега“ (“Heat”) от 1995 г., с участието на Ал Пачино и Робърт Де Ниро.

7. За 20-тия си рожден ден, Скарлет организира пътуване до Дисниленд и изкарва празника с приятели в увеселителния парк.

8. Тя кандидатства в училище по изкуствата към Нюйорксия университет, но не я приемат. За щастие, този отказ й позволява да се съсредоточи върху кариерата си.

9. Родителите й се развеждат, когато тя е на 13 години. Семейството й обаче е голямо: Тя  има брат близнак на име Хънтър, който е с 3 минути по-млад от нея, още двама по-големи братя и една по-голяма сестра.

10. Актрисата обожава животните, има котка на име Трупър и куче - порода чихуахуа, което се казва Маги.

Родена в Ню Йорк, Скарлет Йохансон започва да се снима в киното още когато е на 10 години, а първият й голям пробив идва през 2004-а с филма "Изгубени в превода". Дъщеря на американска актриса и продуцент, и датски архитект, Скарлет винаги е таяла любов към киното и театъра. Първата си поява на театрална сцена актрисата прави едва на 8 години и от тогава не е спирала да играе. Макар вече да има един развод зад гърба си, с актьора Райън Рейнолдс, за когото беше омъжена в продължение на три години, а сега да е щастливо сгодена на французина на Ромен Дориак и наскоро роди първото си дете – Роуз Дороти, Скарлет ревностно пази личния си живот.

За сметка на това филмовата й кариера върви все нагоре. Тя се превърна в любимка на мъжете, а после и на Уди Алън, което пък и спечели още номинации за "Златен глобус" – за момента общо 4. Скарлет е обявявана от много издания и сайтове за "Най-сексапилната жена на света" безброй пъти, като последният беше през миналата година от Esquire. А през тази година, прясно бременна, Скарлет изгря на голям екран в цели четири филма и дори успя да заснеме пети – "Люси", "Завръщането на първия отмъстител", "Майстор готвач", "Under the skin" и "Отмъстителите 2: Ерата на Ултрон". Като за последния беше толкова бременна, че на екипа му се наложи да използва дубльорка за голяма част от сцените, а накрая просто ще монтират лицето на Скарлет върху чуждо тяло.

Наскоро красавицата направи дебют на червения килим след раждането на дъщеря си и изглеждаше великолепно.