Слави: Щях да помета Цачева и Радев, ако се бях кандидатирал за президент

Щеше да има Слави Трифонов още на първи тур, твърди убедено водещият

. "Ако се бях кандидатирал за президент, нямаше да има битка Цачева - Радев. Щеше да има Слави Трифонов още на първи тур!". Това заяви тв водещият на среща с доброволци за референдума, като кадрите от това негово изказване бяха излъчени  на запис в предаването му. 

Обясни, че в живота не му е цел да преследва славата, парите и властта, затова не се е кандидатирал. "Три милиона и половина българи гласуваха на референдума и отговориха на въпросите с "да". ЦИК направиха всичко възможно, за да изкривят действителността съгласно желанията си и най-вече според желанията на своите господари. Затова подадох жалба до Върховния административен съд срещу Централната избирателна комисия, а освен това ще пусна и втора жалба", казва разгневеният Слави.
В първата жалба пише, че е неприемливо ЦИК да поправя протоколи, без да има това право, и така да повлиява на крайния резултат, като са "изтрили" гласовете на близо 14 хиляди българи. А с втората жалба ще се оспорват резултатите от референдума.
Слави изрази съмнение, че ще има справедливо решение, което ще остави референдума в ръцете на депутатите. И им отправи предупреждение (водещият изрично подчерта, че става дума за предупреждение, а не заплаха): "Господа политици от сегашния български парламент, не експериментирайте с търпението на собствения си началник - българския народ, и приемете безусловно неговата воля". И пусна запис на парчето "Боят настана" от концерта на Орлов мост.