Нов скандал: Кандидат-кметът на РБ във Варна - съден за шофиране в нетрезво състояние

Чавдар Трифонов се споразумява да признае всички обстоятелства по делото, като в замяна отървава затвора

Кандидатът за кмет на Реформаторския блок за Варна - Чавдар Веселинов Трифонов е бил осъден за шофиране в нетрезво състояние, съобщава ПИК. Това става ясно от документ, публикуван от агенцията.

Престъплението е било извършено на 12 август 2007 г. в морската столица. Трифонов е бил спрян от патрул на КАТ зад волана на "Шкода Октавия" със софийска регистрация. Последвала е проверка с дрегер, която е установила концентрация на алкохол от солидните 1.6 промила.

Близо година по късно случаят влиза в Окръжен съд-Варна. По случая започва наказателно производство, което завършва с условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок.

Факсимилета на документи /ПИК/

Подсъдимият се споразумява да признае всички обстоятелства по делото, като в замяна отървава затвора.

"Разбирам в какво съм обвинен. Признавам се за виновен. Разбирам какви са последиците от споразумението и се съгласявам с тях. Декларирам, че се отказвам от по-нататъшно разглеждане на делото по съдебен ред.

Доброволно съм подписал споразумението. Разбирам, че постигнатото споразумение има характер на влязла в сила присъда", посочва Чавдар Трифонов в протокола от съдебното заседание.

Въпросът е разбират ли Радан Кънев и компания какъв човек са издигнали за кмет на Варна? Резилът е огромен! Явно Реформаторите са се надявали, че черната тайната на кандидата им ще остане скрита за вечни времена!