Показаха шокиращи снимки от камиона-ковчег в Австрия

Има две версии около тарторите, които са движели трафика на бежанци - става дума за ромския бос цар Киро и не по-малко скандалния Митьо Очите

Шокираща снимка от камиона, в който 71 бежанци намериха смъртта си, публикува ексклузивно днес най-големия австрийски вестник - „Йостераих". 

Както е известно, клетниците бяха намерени издушени в зарязан камион, пътувал от Унгария, а в аферата се оказаха замесени българи. Има сериозни подозрения, че бежанците са идвали от България и са трафикирани от канала на Митьо Очите, съобщава "Всеки ден".

Според друга версия "каналът на смъртта" се движел от ромския тартор Кирил Рашков - Цар Киро. Предполага се, че той е най-вероятно един от босовете в сянка на нелегалния трафик на имигрантите, които издъхнаха в хладилен камион на 50 км от Виена, съобщава в. "България днес".

В ареста заради смъртта на 71-те души, задушили се в тежкотоварния автомобил, бяха задържани четирима българи и афганистанец в Унгария. До момента местните власти не са обявили техните имена, но от разпространените в медиите снимки ясно се вижда, че те са от ромския етнос.

Трагедията стана в четвъртък, но досега нито една медия не публикува смразяващата кръвта гледка на измрелите хора. Табуто бе нарушено от най-големия австрийски вестник, който обясни, че го прави с една-единствена цел - всички да видят с очите си ужаса на тази трагедия и да се замислят за причините за нея.

„Европа постъпва лицемерно с тези хора. Необходими са строги наказания за трафикантите и по-добри условия за живот на бежанците", написа в позицията си вестника.