Менда Стоянова: Мая Манолова се върти около мъжете в парламента, за да я изберат за омбудсман

Новият шеф на БНБ ще освети заплатите на чиновниците в банката

"Мая Манолова направи сериозна кампания, за да я изберем в парламента за нов омбудсман днес. През последните дни тя обикаля от човек на човек в Народното събрание, като предпочита повече да се върти около предпочита мъжката половина и разчита на това, че тя е по-късопаметна. Докато ние жените сме по-злопаметни и помним действията й през годините срещу ГЕРБ". Това заяви пред БНТ шегът на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова. 

По повод избора на подуправителите на БНБ вчера, Стоянова каза, че малко експерти биха предпочели да работят това срещу подобно заплащане пред постове в частния сектор. "Димитър Радев ще разсекрети какви са заплатите в БНБ и каква е методиката на изчисляването им. Тогава ще бъдат разбити всички митове и хората ще видят, че те са в пъти по-малко от тези в бизнеса", каза още Стоянова и допълни, че целта на новия шеф на централната банка е да се работи прозрачно. 

По повод вчерашното решение две от трите точки за референдума да отпаднат в парламента, депутатът подчерта, че Бойко Борисов е бил изненадан от поведението на Реформаторския блок и на Патриотичния фронт. Попитана защо премиерът не е направил совалки сред парламентарните групи, както при съдебната реформа, Стоянова отговори: "При законопроекта за промяна на конституцията имахме ясната информация за нагласите на партньорите ни и на останалите партии. Премиерът тогава като медиатор обиколи всички председатели на парламентарните групи и дори се учудих от търпението му. Сега обаче наистина очаквахме предвидимост от страна ПФ и на РБ".