Ортак на брата на Димитър Рачков стреля по работник в автомика

Служителят се отървал на косъм от куршумите

Слънцето очевидно удря някои хора по-силно в главата. Недоволен клиент подгони работник на автомивка и стреля по него с пистолет. Момчето се отървало на косъм от куршум в тялото. Екшънът е станал вчера по обед в района на автомивка "Мания" на ул. "Транспортна". Около 12,45 пристигнал микробус "Пежо Боксер", шофиран от 21-годишния Виктор Вачев - криминално проявен, разследван за пласиране на фалшиви долари заедно с брата на актьора Димитър Рачков.

32-годишният служител на автомивката отказал да измие колата, тъй като била с по-големи габарити от клетката за миене. Агресиран от неочаквания отказ, шофьорът на микробуса извадил газов пистолет, насочил го към момчето от автомивката и стрелял.

Служителят побягнал и се скрил в павилион, предназначен за почивка на работниците. 21-годишният Виктор хукнал след него, стреляйки във въздуха. Разбил с крак вратата на помещението и произвел трети изстрел в павилиона. Колеги на нарочения работник се обадили на тел.112 и стрелецът е задържан за минути.

При счупването на стъклото на входната врата на павилиона агресивният шофьор получил порезна рана на десния крак. Оказана му е медицинска помощ, по случая е образувано бързо полицейско производство.